HTML

Tankréd és Guillaume

Tankréd és Guillaume, a két háromkarmú dobozteknős életéről szól ez a blog. Az ismeretterjesztő jellegű bejegyzések mellett zömmel a vele való együtt élésről olvashattok, hogy mindenki lássa, milyen örömet okozhat két pici teknős is egy családnak - akár egy kutya.

Hozzászólások

Facebook oldal

Megérkezett Guillaume

2013.10.26. 18:34 Johus

Ahogy az előző bejegyzés végén írtam, Tankrédnek terveztünk egy barátot, hogy ne érezze magát így elanyátlanodva abban a nagy terráriumban. Ma meg is érkezett Guillaume, de kezdjük az elején.

Hetek óta kontaktban vagyok a tenyésztővel, hogy minden rendben legyen az új jövevénnyel. Tankréd - feltehetőleg - hím, így szeretnénk, hogy érkező cimborája is az legyen, mert a gekkóknál elég volt a tojásmizériát végigcsinálni. A propo: az utolsó kis gekkót egy héttel ezelőtt megkapta fent említett tenyésztő ismerősöm, tartsa észben, mikor az új triunguis szóba kerül. Bartel-teknőc lesz tehát.

Amit a nemén kívül figyelembe kellene még venni, az a méret. Tankréd páncélja most 6,5 cm hosszában, ami egész nagynak számít másfél évesen, úgyhogy nem mindegy, milyen idős lesz a lakótársa. Mivel ezek nem nyulak, így egy évben nagyjából egyszer van szaporulat, tavasszal, Tankréd 2012. áprilisában kelt ki.

A sok egyeztetés után ma végre eljött a pillanat, hogy gazdagabbak legyünk egy teknőccel, egy-két telefon és sok várakozás után végre sikerült a találkozót összehozni, lássuk, mit hozott nekünk! Az idei kelés felejtős volt, annyira kicsik és még olyan stresszesek, hogy nem mert abból hozni nekünk a srác. A tavalyiakat meg a kertben tartotta, ma reggel azonban miattunk behozta az összeset, mindet kiásta, egy hónapja nem is látta őket, elvoltak a hűvösödő időben a föld alatt. Mindössze egy triunguis volt a majorok és ornaták között, ő sem túl nagy, viszont sanszosan hím. Jó szívós jószág, megerősödik majd gyorsan nálam és behozza a lemaradást méretben hamar.

Így viszont igen, jól értitek, Tankrédhoz beköltözött a testvére. És innen a névadás egyszerűsége: Tancrède keresztes lovagnak szerencsére volt egy testvére, Guillaume. Szerencsére a bölcsész énem is egyből talált vonatkozást, pl. Appolinaire-t. Nem volt kérdés. Íme, Guillaume:

DSCN1174_.jpg

Na, persze egyből leásta magát, ahogy betettük, Tankréd érdeklődve figyelt, de azért megmozdulni nem volt még kedve. Nagyjából egy óra múlva néztem rájuk újra, ekkor ott, ahol addig Guillaume páncélja lógott ki a föld alól, most Tankrédé látszott, na, mondom kinyírta a kicsit, ennyi. Kiástam őket és ezzel fel is ébresztettem az összebújva alvó két kis teknőcöt, ugyanis Tankréd fogta magát és odamászott a testvére mellé.

DSCN1180_.jpg

Miután megzavartam őket, gyorsan elszaladt, nehogy kimutassa, mennyire örül neki, játssza inkább a sértettet, hogy mi az, hogy nem elég nekünk ő. Guillaume pislogott riadtan párat, aztán sóbálvánnyá merevedett.

DSCN1190_.jpg

Néhány óra múlva a vizét koszosan találtam, őt pedig kicsit máshol a föld alatt. Úgyhogy most Tankréd az egyik, Guillaume a másik sarokban horpaszt, azt hiszem, ez egy jó viszony kezdete.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozteknos.blog.hu/api/trackback/id/tr925600612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása